Jump to content

Polini Thor 200 evo wont start


Recommended Posts

Hi there.

I have a polini Thor 200 evo in a zenith frame. I've been having an issue that when I go into a 360 the engine will cut out, normally I just pull the starter and she fires up again. But today the same thing happened and it wouldn't start. Even now I cannot get it started. I've just changed the plug (which there was a spark anyway) it has a walbro carb on it, fuel is getting up to the carb when primed but I keep pulling the starter I would expect the plug to get wet but it stays dry. Feels like the compression is ok? Would be great if someone has any ideas. Cheers, damo.

Link to comment
Share on other sites

Is it dying because the fuel is moving away from the pick up or 'clunk' in the tank when 360'ing'? If so has it sucked some particles from the bottom of the tank?

If the carb has been run dry many times (which it sounds like may be the case in your case) It is likely that the diaphragm has suffered in the process (this is effectively your fuel pump)

The new kit costs about £30 and is worth doing anyway :-)

Hope that helps a little at least.

SW :D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



  • Upcoming Events

    No upcoming events found
×
×
  • Create New...