Jump to content

Moles stopped play


alan_k
 Share

Recommended Posts

...or so I thought.

The Prissac strip has a number of moles creating lots of little mole hills. The mole exterminator is visiting on Friday and is going to gas the little beggars. It turns out the gas he is going to use is quite dangerous so the strip will be out of bounds for 5 days :shock:

I went to the strip this afternoon, conditions have been great, did all the usual pre-flight checks, warm up and full power checks, lovely take off and 'THWOCK' at 20 feet and no power :?

I landed without incident still within the confines of the field, gathered all the kit together then checked out the motor.

Spark plug fine, fuel fine, nothing dropped off or rattles :?: Tried starting and it seems like it's backfiring.

Oh well I've got a few days to look at it at least :|

Cheers,

Alan

Link to comment
Share on other sites

Turns out it's a fractured Lucar connector on the ignition coil.

I thought I had contained the 'T' connector for the 3 Lucar connectors sufficiently against vibration, evidently not.

I've done a proper job now with a rubber boot so nothing can move :!:

Now the moles have really stopped play for 5 days.

Cheers,

Alan

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Create New...